Kieslijst ONP/PSP'92, Lijst 13
 1. Lijsttrekker is Ramon Barends (Dukenburg, 1977). Sinds 1996 is hij actief rondom de Nijmeegse politiek: eerst als D66-lid, later bij de Stadspartij Leefbaar Nijmegen waar hij fractie-assistent was en sinds 2007 binnen zijn Onafhankelijke Nijmeegse Partij. Daarnaast is hij op andere niveaus ook politiek actief geweest: op Europees niveau binnen Solidara, in Arnhem als fractie-assistent voor nieuw Leefbaar Arnhem, en op Gelders niveau binnen Gelderland Lokaal en nu met zijn eigen nieuw Leefbaar Gelderland. Ramon staat voor burgerparticipatie, integriteit en evangelisch-sociale waarden. Ramon is geboren en getogen in Nijmegen en heeft een rood-groen-zwart kloppend hart voor zijn Nijmegen.
  Contact: of via .
  Blog: ramonbarends.wordpress.com
 2. Sent G. Wierda (Lent, 1983) is sinds 2009 actief betrokken bij de Onafhankelijke Nijmeegse Partij als secretaris. Sinds 2013 is hij ook lid van de PSP’92. Sent is als geboren Fries voor zijn studies naar Nijmegen gekomen en is blijven plakken. Hij houdt van de stad en beschouwt naast Nijmegen nu ook Lent als zijn thuis. Voor Sent is het progressieve karakter van Nijmegen één van de pluspunten van Nijmegen, naast de omliggende natuur, het cultureel klimaat en diverse sportfaciliteiten waar hij veelvuldig gebruik van heeft gemaakt. Hij heeft al zes keer de vierdaagse uitgelopen.
  Contact: of via .
 3. Hannah Kristensen (Weurt, 1952) heeft als eigenaresse van Café Meermin gezien met hoeveel passie Ramon Barends de zaken behartigt die hij lief heeft. Dankzij zijn inzet is het terras van haar HLBT-café behouden. Hierdoor kunnen de transgender-ontmoetingsavonden nu gewoon doorgang vinden. Hannah ondersteunt de sociale idealen en principes van de ONP/PSP’92 en wil als geboren Deense haar brede internationale ervaring graag inbrengen.
 4. Cevdet Aktas (Hatertse Hei) heeft als indiener van het burgerinitiatief “Coffeeshop in Brabantse Poort” gezien hoe de Nijmeegse politiek spelletjes speelt over de ruggen van betrokken Nijmegenaren. Diverse fracties gaven aan zijn burgerinitiatief te steunen, maar deden niks om het te doen slagen. Cevdet is in het dagelijks leven ondernemer. Hij exploiteert een cafetaria/pizzeria bij het busstation Dukenburg. Eerder was hij werkzaam in het onderwijs.
 5. Richard Sleegers (Tiel, 1977) is sinds 2009 betrokken bij de ONP. Eerder was hij lid van Solidara uit christelijk-sociale bewogenheid. Als docent pedagogiek aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen is hij dagelijks betrokken bij het onderwijs van jong-volwassenen. Verder heeft hij de Methode-Saïd wetenschappelijk onderzocht en beschreven. Die methode is de basis van het project Futsal Chabbab. Richard is met Ramon Barends oprichter van de Federatieve Onafhankelijke Partijen Gelderland, een kennisinstelling voor lokale onafhankelijke partijen.
 6. Mohamed Achouitar (Heseveld, 1990) is een veelzijdige jonge Nijmegenaar van Marokkaanse afkomst. Hij is recent afgestudeerd in Economie en Detailhandel aan het ROC Nijmegen. Al sinds zijn jeugd is hij betrokken bij Futsal Chabbab, een project dat nu in 5 Nijmeegse wijken werkt aan leefbaarheid in de buurt en aan het welzijn van jongeren door onderwijsondersteuning en zaalvoetbalactiviteiten aan te bieden. Mohamed is trainer/coach in Dukenburg en werkt mee aan de N.E.C. BuurtBattle.
 7. Tobias Dijkstra (Altrade) is sinds 2009 lid van de ONP. Hij heeft de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening afgerond aan het Rijn IJssel College Arnhem. Daar was hij actief in de studentenmedezeggenschap. Ook heeft hij zich actief ingezet rond cultuur-historie en archivering.
 8. Felix Kleine Koerkamp (Lankforst, 1974) heeft met zijn eigen juridisch adviespraktijkbureau veel Nijmegenaren geholpen als zij tegen juridische muren opliepen. Daarnaast was Felix actief bij de Stichting Phaedon die de Jongerenboerderij Meijhorst exploiteerde. Momenteel is Felix bezig met zich op andere vlakken te ontwikkelen. Momenteel verdiept hij zich in de criminologie en de psychologie van criminelen. Felix was eerder van 2001 tot 2007 betrokken bij de Stadspartij/Van Zijll de Jong.
 9. Hicham Chaoui (Heseveld, 1990) is afgestudeerd aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en op dit moment opzoek naar vast werk. Hicham is een ondernemende en sociale jongen die binnen Futsal Chabbab werkt aan leefbaarheid in de wijken. Hij versterkt de ONP/PSP'92 door zijn economische kennis en zijn drive om met jongeren aan de slag te willen.
 10. Ramon Akkers (St. Anna, 1989) is van jongsaf aan opgeklommen binnen de Albert Heijn, hij is begonnen als vakkenvuller en nu teamleider op de afdeling Vers in de vestiging van Dukenburg. Ramon is afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool te 's Hertogenbosch. Hij is een voorbeeld van hoe je door jong ondernemend te zijn, nu een goede baan te hebben. Ramon is actief judoka.
 11. Angelien Comans (Willemskwartier, 1952) heeft vele jaren in de zorg gewerkt. Zij kent de ouderenzorg als haar broekzak en heeft gezien hoeveel miscommunicatie er is in deze sector. Angelien heeft in de praktijk ervaren hoeveel inefficiëntie er is in de volksgezondheid. Daarmee is zorgen voor de zorg haar op het lijf geschreven. Ook heeft Angelien haar sporen in de milieubeweging verdient. Zij heeft jarenlang Jaap Dirkmaat van de Stichting Das & Boom ondersteunt.
 12. Mouad Belgadi (Heseveld, 1991) trapt graag een balletje en is Nederlands Kampion zaalvoetbal van 2006, samen met o.a. Mohamed Achouitar. Naast zijn werkzaamheden bij Futsal Chabbab, is Mouad van vele markten thuis: hij heeft bij de brandweer gewerkt en is nu werkzaam als badmeester bij de Sportfondsenbaden in West en het Goffertbad.
 13. Koen van den Bisen (Heyendaal) is bezig zijn natuurkunde-studie af te ronden aan de Radboud Universiteit en lid van Karpe Noktem en FC Kunde. Koen is sinds 2009 actief betrokken binnen de Onafhankelijke Nijmeegse Partij en denkt op de achtergrond mee over thema's als innovatie.
 14. Martin Boere (Benedenstad) komt uit het onderwijs met een passie voor creatieve vorming. Vanuit zijn onvrede met het huidige onderwijsbeleid denkt hij actief na over alternatieve schoolopleidingen en concepten. Als binnenstads-bewoner mengt hij zich ook in discussies over hoe het Centrum leefbaarder kan worden. Als oud-PSP-stemmer voelt hij zich helemaal thuis bij de PSP'92.
 15. Gürsel Aslan heeft zijn sporen verdient in de verpakkingsindustrie, als mede-eigenaar. Gürsel is een man van aanpakken. Momenteel werkt hij in een cafetaria in Dukenburg. Gürsel is oprecht, open en eerlijk.
 16. Inge Hermsen (Weurt, 1963) is een bekend gezicht in de homo/lesbische-wereld en in de Nijmeegse horeca. Al sinds haar 17e is zij werkzaam in het Nijmeegse horecacircuit. Ook in de Nijmeegse roze wereld heeft zij vele stappen staan. Inge is recht door zee, met een sociaal hart. Zij staat middenin de Nijmeegse samenleving en heeft arm en rijk aan haar kassa bij de Aldi staan.
 17. Gerco Thijssen (Leuven) heeft zijn Nijmeegse bestaan tijdelijk ingeruild voor een studie in België. Hij denkt met ons mee hoe hij terug kan komen in de mooiste en oudste stad van Nederland. Gerco is een echte N.E.C.-fan en heeft een warm hart voor het gewone Nijmegen.
 18. Aziz Yousufzai is eigenaar van de stationswinkel op het station Dukenburg. Hij heeft dankzij de ONP een ov-chipkaart-oplaadpunt gerealiseerd in zijn zaak. Hierbij heeft hij ondervonden hoeveel macht ambtenaren hebben, vanuit die frustratie ondersteund en onderschrijft Aziz het werk van de ONP/PSP'92.
 19. Lijstduwer is Johannes Kon (Arnhem, 1947). Hij was fractievoorzitter voor de PSP in de Arnhemse gemeenteraad tussen 1974 en 1986. Nu is hij ambtenaar in diezelfde gemeente. Hij is actief binnen het Platform Arnhem Mondiaal en diverse vredesorganisaties. Ook is hij lid van de OR van de gemeente. Johannes is sinds 2001 landelijk bestuurslid van de PSP’92. Hij ziet de PSP’92 als de enige echte opvolger van het pacifistische en socialistische gedachtengoed. Binnen GroenLinks zijn deze kernwaarden verdwenen.
Auteursrecht behouden, met citeerrecht CC-BY-ND © 2007-2014 de Onafhankelijke Nijmeegse Partij én de Pacifistisch Socialistiche Partij